Sivut

8.2.2013

Bridget Jonesin kolmas tuleminen

Tästä kohuttiin tiedotusvälineissä jo menneenä syksynä, mutta mitä pitemmälle kuluva vuosi jolkottaa, sitä kiihkeämmin alkaa kirjallisuuden markkinointikoneisto tikuttaa.

Bridget Jonesin päiväkirjoilla maailmanmaineen saavuttanut Helen Fielding (s. 1958) julkaisee uuden romaanin tulevana syksynä. Edellisestä on jo vierähtänyt yli kolmetoista vuotta, joten miljoonat lukijat lienevät onnensa kukkuloilla. Englantilaisen kolmikymppisen Bridgetin parisuhdeongelmia sekä päihde- ja ruokailutottumuksia seuraavia kahta romaania (ilm. 1996 ja 1999) on ostettu maailmalla 15 miljoonaa kappaletta, joten asiakaspotentiaalia riittää. 2000-luvulla tehdyt elokuvat (Zellweger, Grant, Firth) eivät nekään ole olleet haitaksi kirjojen pitämiseksi esillä.

Muutama vuosi sitten Fielding ryhtyi laatimaan uudestaan lehtikolumneja Independentiin, jossa alkuperäiset Bridget Jones-tarinatkin saivat alkunsa. Keskushenkilö oli edelleen sama, mutta puhetta ja porua viinasta tai kaloreista oli hieman vähennetty. Bridget alkoi odottaa lasta, joten elämää hallitsevat teemat olivat sen mukaiset.

Uuden kirjan sisällöstä ei ole kerrottu oikeastaan mitään. Bridgetin elämä on edelleen sosiaalisia solmuja täynnä ja hän elänee nelikymppisen avovaimon ja äidin arkea Lontoossa. Mutta kenen kanssa ja miten, siinäpä jännitettävää meille kaikille.

Kustantajan edustaja ei sanojaan säästele mainostaessaan kirjallista tähteään: "Helen Fielding kykenee tavoittamaan modernin naisen tunnot paremmin kuin kukaan. Hän on hauska ja sydämellinen, ja hän kykenee tulkitsemaan elämää sen ytimeen terävästi pureutuen. Olen jo pitkään miettinyt mitä Bridget Jonesille tänään kuuluu, ja olen lievästi sanottuna innoissani siitä, että kohta saan sen tietää."

Niin mekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate