Sivut

24.2.2014

Alastomuus ahdistaa

Alastomuus, homous ja kaikki sellainen ahdistaa - myös Ranskassa.

Maan Konservatiivipuolueen (UMP) johto on ilmaissut huolensa perinteisten arvojen rapautumisesta. Hampaisiin on joutunut niin kouluopetus kuin lapsille suunnattu kirjallisuus. Jälkimmäisestä on tuoreimpana esimerkkinä Claire Franek'n ja Marc Daniaun kuvakirja Tous à poil! ("Nakupellet!") jossa on karikatyyrejä tavallisista ihmisistä tavallisissa ammateissa ja tilanteissa. Tiettyjen piirien raivoa on herättänyt se, että henkilöt kirjassa esiintyvät ilman rihman kiertämää.
Puolueen johtoa edustanut poliitikko erehtyi viikko takaperin eräässä televisio-ohjelmassa nostamaan kyseisen teoksen esille esimerkkinä sosialistipuolueen pyrkimyksistä horjuttaa sukupuolirooleja ja perheen asemaa yhteiskunnassa. UMP:n pyrkimyksenä oli tällä ulostulollaan kiilata itsensä Ranskaa kesästä lähtien puhuttaneen, äärikonservatiivien masinoiman homoudenvastaisen liikkeen eturintamaan.

Franek'n ja Daniaun kirja ilmestyi jo 2011 ja oli jäänyt jokseenkin vähäiselle huomiolle. Lyhyessä ajassa siitä on nyt kuitenkin tullut kaikkien kiinnostuksen kohde ja myyntimenestys. Kirjan tekijöiden hyvää tarkoittavasta tavoitteesta opastaa lapsia näkemään ihmisvartalo sen kaikkine variaatioineen on kehittynyt poliittinen ase.

Keskustelun taustalla on hallituksen kesäkuussa hyväksymä laki samaa sukupuolta edustavien oikeudesta solmia avioliitto. Lain vastustajat sohivat nyt sinne sun tänne löytäen homojen ja juutalaisten (!) länsimaisia arvoja romuttavia toimia kaikkialta. Erityistä suuttumusta on herättänyt joissakin koulupiireissä toteutetut sukupuolten ammatillista tasa-arvoa vahvistavat kurssit. Näissä kun rohkaistaan tyttöjä toimimaan isona vaikka palomiehinä tai rekkakuskeina ja poikia lastentarhanopettajina tai tanssijoina.

Konservatiiveille kaikki tuollainen - ja se nakukirja myös - on yhtä suurta vasemmiston sumutusta, jota ohjaa epäluonnollinen näkemys sukupuolirooleista. Sen mukaan kun sukupuoli ("gender") on pikemminkin sosiaalisesti kuin biologisesti määräytynyt. Tätä nk. gender-teoriaa vastustavat tahot ovat jo lähetelleet sähköposteja pienokaistensa koulunkäynnistä huolestuneille vanhemmille kertoen, että siellä luokissa heidän silmäteränsä pakotetaan ristiinpukeutumaan ja masturboimaan luokan edessä.

Keskustelu käy siis kuumana muuallakin kuin meillä Suomessa. Briteillä on tietenkin hauskaa seurata vapaan ajattelun ja erotiikan kotimaana tunnetun Ranskan hurmaantumista pidättyvyyden ja tradition sanomaan. Ja kun homoliittojen ja alastomuuden vastustajat järjestyvät vielä kaduille asti kapinoimaan, kutsuvat itseään "anti-gendereiksi" (les anti-gender) ja heiluttavat kylttejä, joissa lukee englanniksi "NO GENDER", naapurien vahingonilolla ei ole rajoja. Tuon perusteella näyttää nimittäin siltä, että he kannattavat sangen päättäväisesti juuri sitä, mitä kuvittelevat vastustavansa: sukupuolen häivyttämistä tykkänään.2 kommenttia:

Translate