Sivut

10.2.2013

Danny-boy juoksee taas

Tämän vuoden mielenkiintoisiin uutuuksiin lukeutuu Stephen Kingin laatima jatko-osa kauhuromaaniklassikolle Hohto (1977). Doctor Sleep ilmestyy syyskuussa, ja kertoo nyt keski-ikäiseksi varttuneesta Danny-pojasta, joka käyttää telekineettisiä kykyjään kuolemansairaiden ihmisten hyväksi.

Romaanin myötä King palaa juurilleen eli kauhukertomusten äärelle. Hohto oli Kingin uran ensimmäinen suuri kaupallinen menestys ja sementoi hänen maineensa lukijoita säikyttävien tarinoiden laatijana. Sittemmin romaaneja on kertynyt viitisenkymmentä ja lyhytkertomuksia satoja, sekä kauhun että trillereiden, tieteistarinoiden kuin muunkintyyppisten aiheiden tiimoilta. Viimeisin, vasta suomeksikin ilmestynyt 11/22/63 oli poliittinen fantasia Kennedyn murhasta.

King väläytti jo muutama vuosi sitten mahdollisuutta jatkaa tarinaa siitä, mihin Hohto aikoinaan jäi. Monet olivat sitä häneltä jo kysyneet ja aprikoineet, miten mielenvikaisen isänsä kynsistä selvinneen pojan elämä noista rankoista ajoista oli sujunut. Oliko Dannysta tullut isänsä kaltainen juoppo vai jotakin muuta? Lopulta King taipui ja lupasi kertoa asioiden "todellisen" laidan, jos lukijat sitä kerta haluavat.

Syksyllä saamme siis tietää, mitä Dannystä on tullut ja kuinka sinut hän on maailman ja kykyjensä kanssa. Lähistöllä häärii nimittäin salaperäinen lahko, joka metsästää Dannyn kaltaisia "hohdokkaita".

Entertainment Weeklylle antamassaan haastattelussa King kertoi halunneensa testata vielä kerran kykeneekö hän säikyttämään lukijoilta "p-t housuun": "Halusin palata niihin inhottaviin, pelottaviin juttuihin, joilla joskus aloitin. Saas nähdä, miten tässä onnistuin. Itse olen kyllä kirjaan tyytyväinen. Muussa tapauksessa se olisikin jäänyt julkaisematta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate