Sivut

21.3.2010

Alan Wake


Suomalaisen nykykulttuurin laajin vientituote on kohta täällä, tai siis: siellä. Se ei ole Tero Saarisen uusi tanssiteos, ei Kaija Saariahon viimeisin sävellys, ei yhdenkään nykytaiteilijan retrospektiivi. Eikä sillä ole mitään tekemistä oopperan, muotoilun tai arkkitehtuurin kanssa.

Se on Alan Wake, suomalaisen peliteollisuuden kuumin nimi. Tuottajana sama yhtiö, Remedy, jonka puljusta syntyi aikoinaan (2001, 2003) Max Payne. Peli sekin.

Kuten nykyaikaiselle tietokonepelille kuuluu, Wakeen kätkeytyy juonellinen tarina. Sen käsikirjoittaja Sami Järvi markkinoi luovaa teostaan Lehdessä (HS 21.3.) kertomalla, että kyseessä on psykologinen trilleri amerikkalaisesta kauhukirjailijasta, jonka kirjoittamat tarinat alkavat muuntua todeksi. Wake tullaan julkaisemaan Microsoftin pelikonsolille Xbox 360.

Voimme siis huokaista helpotuksesta. Suomalainen kulttuuri kulkee kovaa kyytiä maailmalla. Alan Wake, amerikkalainen kauhukirjailijasankari saa varmasti Microsoftin softassa kaikkien kuluttajien katseet suuntaamaan Suomeen ja ihmettelemään pohjoisen kansan omintakeista huum... kulttuuria.

Luova luokka on täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate