Sivut

20.2.2015

Haluaa olla lastenkirjailija

2014 oli laulaja, lauluntekijä Pharrell Williamsin (s. 1973) vuosi. Hänen laulustaan "Happy" tuli menestyshitti ympäri maailman. Soittolistojen kärkeen se nousi parissakymmenessä maassa Yhdysvaltoja ja Britanniaa myöten. Kymmenet miljoonat ihmiset ovat hankkineet levyn itselleen ja se on ollut vakioehdokkaana lukuisilla levykinkereillä. Laulua kuvittanut video palkittiin hiljattain Grammylla.

Williams itse on kulkenut ryysyistä rikkauksiin jo aikaa sitten, joten tätä viimeisintä kultakimpaletta ei ole syytä kutsua onnen kantamoiseksi. Muusikon uralle mahtuu menestystä niin tuottajan kuin muotisuunnittelijan rooleissa. Elokuvienkin parissa hän on toiminut pitkään ääniraitojen mestaroijana. Itse ilkimys -elokuvan jatko-osasta juuri löytyy tuo Williamsin megahitti "Happy", joka nosti hänet Oscar-ehdokkaiden joukkoon.

Nyt Williams on päättänyt kokeilla levottomia jalkojaan ja räppärin verbaalitaitojaan lastenkirjallisuuden saralla. Ensimmäinen pikkuisille suunnattu kuvakirja ilmestyy syksyllä ja se perustuu löyhästi tuohon onnellisuuden sanomaa levittävään lauluun. Kirjaan tulee kuvia maailman lapsista, jotka omalla olemuksellaan viestivät onnenhetkien tärkeydestä. Kirjan kappalemääräinen painos on 250 000.

Myöhemmin ilmestyy vielä kolme muutakin kirjaa.

Williamsin kirjaprojekti on kaiken muun ja vilpittömän kiinnostuksen ohella pyrkimys silotella muusikon aiemmin hieman tärveltynyttä imagoa. Pari vuotta sitten hän oli osallisena erään musiikkivideon tuotannossa, joka herätti ärtymystä seksuaalista väkivaltaa ihannoivalla otteellaan.

Maailmalla tämä rokkareiden profiloituminen lastenkirjailijana alkaa jo olla trendi. Milloin meillä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate