Sivut

27.1.2014

Joulu on jo ovella...

Kaupalliset kustantajat ovat jo valtaamassa eturivin paikkoja kirjamyynnin joulumarkkinoilla.

Lastenkirjallisuuteen erikoistunut yhdysvaltalainen Scholastic on vahvistanut tiedon, jonka mukaan popdiiva Mariah Carey julkaisee syksyllä esikoisteoksensa. Perheen pienimmille suunnattu jouluinen kertomus Roc and Roe's Twelve Days of Christmas on yhtiön tiedotteen mukaan "klassinen satu, jossa on mukana huumorin ja lämmön pirskahtelevia sävyjä".

Carey laatii kirjansa yhteistyössä miehensä, Amerikan Talentti-kisan juontajan Nick Cannonin kanssa. Työryhmässä on mukana myös kuvittajana jo aiemmin mainetta saavuttanut A.G. Ford. Oman osansa satuun lienevät antaneet myös julkkispariskunnan kaksospojat Moroccan ja Monroe.

Careylla on vielä matkaa kollegansa Madonnan kirjallisiin ansioihin. Lastenkirjailijan uransa tämä käynnisti 2003 kirjallaan The English Roses, joka hypähti välittömästi myyntilistojen kärkeen siellä sun täällä, kymmenille kielille käännettynä. Lyhyessä ajassa Madonna julkaisi vielä neljä muuta, kohtuullisen hyvän kritiikinkin saanutta teosta.

Aika näyttänee minkälaisen puhurin Careyn kirjallinen tuotos nostattaa kirjojen merellä seilaavien lukijoiden purjeisiin. Oletettavaa on, että sadat miljoonat Careyn lauluja kuuntelevat käärivät pienokaistensa lahjapakettiin myös idolinsa kirjallisen tuotteen. Mikä puolestaan nostattaa mielihyvän punan kustantajan ja kirjakauppiaiden poskille.

Antaa hyvän kiertää.

2 kommenttia:

  1. Tuo Madonnan kirja on todella hyvä: kiusaamisen vastainen sanoma,ja maailman paras kuvitus! Ostin kirjan pojantyttärelle jo silloin, kun hän ei vielä osannut lukea. Hän halusi minun lukevan sen hänelle yhä uudelleen.
    Toivotaan, että myös Mariah Careyn kirja on tasokas!

    VastaaPoista
  2. Hei Marjatta! Kiva kuulla. Uskoisin kyllä, että Careynkaan tapauksessa ilmoille ei päästetä mitään puolitekoista.

    VastaaPoista

Translate